Ridning i Vejle.... et anerledes tilbud til dig der gerne vil opleve naturen på hesteryg. Har du brug for ro og en anden måde at træne dig eller jeres barn på ...

Lason under rytter sommer 2010
Lason under rytter snart forår 2010
Lyslevende heste
Connection og Freja
Freja i ro og stilhed på Laplop
Dejligt at sætte sig ned ved hestene
Et kys til livet - 1 juni 2010 lille ny føl.
Laplop i snevejr
Lason i trav
Connection i forår og galop
Når det bliver forår og alt bliver så Guddommelig smuk - så ønsker jeg jo ikke det skal være sidste gang!
Ronja nyder stilheden på heste ryg
Ronja snakker med hestene
Ronja rider flokken hjem fra engen
Søskende i galop
Villa pony klar til eventyr
Hver morgen kl syv rider Freja til bussen og vi oplever naturens rytmer og siger godmorgen med et smil
Hestene i sol og sne

Rideterapi for børn og voksne.

Rideterapi hos os, er for dig der har brug for et anderledes tilbud i naturrige omgivelser, Hvor der er fred, harmoni og ro.

Børnene der kommer her til rideterapi har brug for meget ro. Det er børn der har brug for min fulde opmærksomhed. Jeg opbygger en træningen så den er mest lærerig og sjov.

Vi starter gerne med øvelser på vores Oldenborger hest. Som med hans rolige bevægelser, giver ro og tryghed. På ryggen af ham har han en gjord, så rytteren sidder tæt på hesten som muligt, og alligevel har noget at holde fast i og lave de forskellige øvelser. Det er øvelser der giver en masse balance. Øvelserne starter i skridt og når rytteren er parat vil det forgå i trav og galop. Jeg har longe i  Hesten og styre ham i hvilket tempo rytterens træning.

Når træningen på den store hest er tilpas for rytteren,ofte siger barnet efter en halv times træning at nu vil de gerne i skoven på med Villa Pony, og hendes hurtige bevægelser giver en anerledes vip/tryk i leddene end den store hest. Med Villa pony går vi en tur i skoven. Hvor børnene efterhånden lærer at styre selv. I skoven er der grene der hænger ned og børnene øver sig i opmærksomhed og kommer fra side til side. Der ligger stammer på jorden som vi hopper over. Det går op af bakke og ned af bakke og træner balancen. Uden at jeg behøver at sige så meget foregår træningen i takt med naturen. Her er ro og fred og det er lettere for rytteren, at finde den indre ro og fred.

Nogle børn har brug for at blive vækket i deres muskler og det er vigtigt at jeg giver de børn nye udfordringer koblet med alt det de kan i forvejen.

Rytteren vil på hest  hele tiden, blive trænet i kropsfornemmelse.

Andre børn har brug for at få ro i kroppen og træningen bliver planlagt derefter - så der er øvelser på hesten barnet kan overskue og turen i skoven er rolig, indtil barnet er parat til større udfordringer.

 Min bagrund

Jeg er uddannet pædagog i 2012. Jeg har haft heste i naturen og omkring mig altid og hesten har haft en stor betydning for mit helbred.

Det er naturheste jeg har. Det vil sige at alt undervisning, ridning foregår i naturlige omgivelser, og de årstider vi er i.

De børn der kommer i rideterapi her, har lært mig hvordan jeg bedst kan planlægge rideterapien ...Jeg er meget opmærksom på rytter og hest og deres samhørighed og børnenes udsavn og det forældrene fortæller mig.

For at lærer mest har nogle børn har brug for en forusigelig vej hvor grusvejen er lige og overskuelig og med træer der omslutter hest og rytter.

Andre børn for den bedste træning ved de små snoet stier med mange væltet træ stammer.

Udtagelser

Det er som at komme til en anden verden når vi skal herud- det er et helt andet land.

Efter ridetimen kan vores barn sidde stille på stolen og lave lektier.

Vores barn har lettere ved at følge med de andre børn

Det er blevet lettere at følge med i timerne

Balancen er blevet meget bedre

Det er blevet bedre med at hun kan modullere oplevelserne i hendes hjerne

Meget større bevægelse og smidighed i kroppen

Motorisk bevægelse er blevet forbedret

Vi kan ikke undvære at komme herud i skoven hvor der er fred og ro

 

Behandling af ryg på hesteryg.

Hesten giver behandling af ryggen. Større bevægelighed i leddene , bedre blodcirkulation, bedre tarmfunktion.

Jeg bruger øvelser som retter ryggen og nakken op.

Hesten giver mig en indre glæde og jeg er et stort smil.

Da jeg selv har haft store problemer med bevægerapperatet efter mange års virke som gymnast, konkurrense rytter, voltigeringsudøver har jeg nu måtte lave mit arbede på hesten om. Jeg har et skævt bækken, en slidt ryg og en nakke der har været udsat for nakketraume og Et  liv der har haft store udfordringer, derfor  har mine heste stor virkning af traumatiske oplever, stress og forvirring. Hesten giver harmoni, rytme, indre ro som giver et bedre overblik over livet muligheder. Nye løsninger kan komme frem.

Jeg bruger gerne, at ride uden sadel - for det retter mit skæve bækken bedst. Jeg bruger øvelser som laver længde på musklerne. Jeg bruger øvelser fra Benedikte Eilby  www.s-forstræning.dk. Hesten hjælper mig med at rette mine skævheder op. Også giver hesten mig en indre ro og balance i krop og sind. Det er helt særligt at være sammen md mine heste. Som går på en vidunderlig dyb eng. Som ligger dyt inde i den lyse skov. Når jeg rider rundt op ridebanene kan jeg se og høre Grejs Å. Jeg kan høre isfuglen der flyver forbi. Jeg ser på de mange forskellige træer der har plantet sig op af bakkerne. Jeg kan kun smile og sige tak - fordi jeg har fået noget ganske særlig.